Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Navagio beach ili Shipwreck beach je jedana od najpoznatijih svetskih plaža. Navagio beach je zaštitni znak Zakintosa, i krasi mnoge kataloge i turističe brošure. Fotografije sa ove plaže su najčešći motivi razglednica sa Zakintosa, i takođe ova plaža je jedna od najviše fotografisanih na svetu. Navagio beach morate posetiti ukoliko letujete na Zakintosu.

Navagio beach je šljunkovita plaža koja se nalazi na severozapadnom delu od ostrva. Do plaže se dolaži iskljušivo brodom koji isplovljavaju iz Zakinthos grada, Alikes, Agios Nikolaos, Skinari. Međutim, postoji lep vidikovac odakle se plaža se posmatra odozgo i deluje zaista impresivno. Ovaj vidikovac je u blizini sela Anafonitria i ima dobru signalizaciju na putu. dobro označen. Iznajmljivanje na brodoloma bekstvu iz mnogih delova na ostrvu Zakintos ( da pomenemo samo neke.

Plaža nosi ima po brodu koji je nasukan na obali. A evo i legende:

1980 teretni brod koji je krijumčario cigarete i alkohol je gonila Grčka mornarica po vodama Jonskog mora. Jurnjava se završila kada se brod u oluji nasukao na ovaj severni deo ostrva. Olupina leži u sredini zaliva koji oduzima dah, dominira belim krečnjačkim liticama i okružena tirkiznom vodom - boja vode mora da se vidi da bi se u nju poverovalo.

Mali savet: Ukoliko ste radoznali i znatiželji i želite da istražite olupinu broda, pazite da ne udjete u pogonsku sobu gde se nalazi motor, jer je moguće da sadrži opasne materije.

 

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Zakintos 2024!