Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Venecijanski uticaj pomešan sa grčkom tradicijom proizveo je posebnu kulturu. Na ostrvu, svi oblici umetnosti se neguju i razviju. Iz tog razloga je Zakintos s pravom nazvan Firenca Istoka. Muzika teče u venama naroda Zakintosa. Njihova sklonost ka muzici datira jos od davnina, kada je bog muzike, Apolon, bio obožavan na ostrvu.
Prva muzička škola u Grčkoj osnovana je još 1815. Pozorište, sa uticajem Italijana, doživeo veliki razvoj na ostrvu već od 15. veka.
Danas Zakintos je jedan od najznačajnijih kulturnih centara u Grčke. Koncerata i drugi događaji se organizuju na ostrvu svake godine. Duhovni život na ostrvu je takođe značajan. Prva grčka akademija osnovana je Zakintos u tadašnjem 16. veku. Narod Zakintosa je otvorenog srca, zabavan, i gostoljubiv, intenzivne naravi, pokazuju posebne sklonosti ka umetnosti i književnosti.

Na ostrvu se održavaju brojni festivali tokom godine, kao što su: festival vina, festival u čast Agia Mavra, Device Marije, kao i ostale verske svetkovine koje su propraćene tradicionalnim igrama, muzičkim komadima, hranom i vinom.
* Festival posvećen zaštitniku ostrva, Adiosa Dionysiosa, održava se 24. avgusta. Svetkovina u kombinaciji s muzikom, plesom, domaćom hranom traje tri dana. Zanimljivo da većina muškaraca na ostrvu nosi ime  Dionysios.
* Vinski festival se održava u zadnjim danima avgusta pa do početka septembra, u glavnom gradu Zakintos.
* Zante Jazz Festival, od 16. jula do 2. avgusta sa kvalitetnim jazz koncertima u otvorenom pozorištu Dermatousa u glavnom gradu ostrva.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Zakintos 2024!