Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Do Zakintosa se može stići avionom, autobusom ili automobilom. Uobičajeno vreme putovanja kada se koristi drumski prevoz je oko 26h sa svim procedurama na graničnim prelazima, dok let Zakintos avionom traje oko 3 časa.

 

Zakintos kolima:
Ukoliko se odličite da put jonskog ostrva Zakintosa krenete sopstvenim prevozom trebalo bi da znate da je razdaljina između Beograda i Kilinija (mesta na Peloponezu odakle isplovljava trajekt za Zakintos) iznosi 1170 km. Ukoliko čitavu maršrutu podelite u dva dana, predlažemo noćenje oko grada Katerini ili Larise. Ukoliko pak rešite da iz cuga vozite do Delfa, povedite računa da je etapa gotovo 1000 km dugačka te da Vam preostaje poslednja deonica puta (100 km) koja je i najzahtevnija i najteža za vožnju.

Autoput E-75 kroz Srbiju je u sasvim solidnom stanju uz dovoljno dobrih pratećih objekata (benzinske stanice, moteli, restorani...). Drumarina se plaća kod Niša i Leskovca. Motel Predejane (na oko 300 km od Beograda) je renoviran i personal je ljubazan. Preporučujemo obilazak manastira Prohor Pčinjski (ima i granični prelaz) ili Đavolje Varoši, atrakcije blizu autoputa.

Kroz Makedoniju autoput bi mogao bolje da izgleda. Namesto da ga popravljaju Makedonci su limitirali brzinu vožnje mestimično na 80 km/h. Policija ne naplaćuje kazne na licu mesta već Vas sa uplatnicom upućuje u najbližu poštu ili banku. Nas savet je da ne rizikujete. Poštujući saobraćajne propise, prolazak 3 naplatne rampe kroz Makedoniju ćete utrošiti 2h i 15 minuta vožnje.

Kroz Grčku putarina se naplaćuje na 4 mesta, Kada prođete grad Katerini, a potom i isključenja za Platamon i Nei Pori, nailazite na grčko svetilište (izvor do kojeg se stiže idući tunelom u steni) kao i crkvu Svete Petke, a da biste sve to posetili najpre morate da prepešačite viseći most na reci Pinios. Trajekt za automobil Kilini – Zakintos iznosi oko 35€, a karta po osobi staje 8€. Slične su iznosi i za trajekt Agios Nikolaos (Zakintos) – Kefalonija. Ukoliko ne želite da se vraćate istom relacijom – možete da koristite  Kefaloniju, pa Lefkadu, od koje postoji kopnena veza sa Prevezomi, Janjinom, Grevenom i dalje.

Club Paradiso patrola: Kolima do Zakintosa

Kolima do Zakintosa

 

Zakintos avionom

Let avionom je znatno udobniji i brzi način putovanja. Ne postoji redovna linija Beograda Zakintos avionom, već samo čarter letovi u organizaciji turističkih agencija. Praksa je da je sastanak turista dva sata pre poletanja aviona radi preuzimanja putne dokumentacije. Zatim sledi čekiranje za let i pasoška kontrola, i onda direktan čarter let do Zakintosa. Po sletanju međunarodni aerodrom Dionisos Solomos, koji se nalazi na nekih 6 kilometara od glavnog grada ostrva, i na 1km od mesta Laganas, očekuje Vas pasoška kontrola, preuzimanje prtljaga i transfer do izabranog smeštaja.

 

Međutim ostaćete siromašniji za doživljaj prelaska preko najvećeg visećeg mosta na svetu Rion-Andrion koji premošćuje Korintski zaliv. Most je otvoren 07.08.2004 i dužinom od 2880 m spaja kontinentalni deo Grčke (Andrion) sa Peloponezom (Rion). Most je izgrađen na jedinstven način, pokretnim stubovima, radi otpornosti na česte zemljotrese koji su osobenost ove regije. Most je čuven i po atraktivnom osvetljenju uvedenom radi preleta aviona, pa je prelazak njime kolima koji traje oko 5 minuta vožnje nezaboravan događaj.

Zakintos autbusom

Putovanje autobusom se obavlja u organizaciji turističke agencije. Sastanak i polazak putnika je u popodnevnim satima (Beograd Sava Centar (Savska strana) izmedju 12 - 13h). Zatim sledi dnevna/noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju, sa zadrzavanjem zbog carinskih formalnosti ali i pauza radi okrepljena putnika. Dolazak na Zakintos je planiran u jutarnjim satima, a nakon toga je predviđen smeštaj u izabrane studija/apartmane. Molimo Vas da par dana ranije pozovete agenciju i proverite tačno vreme i mesto polaska autobusa.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Zakintos 2024!