Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Laganas je epicentar svih dešavanja na ostrvu. Ako se za Zante kaze da je glavni grad ostrva, onda je Laganas glavni grad provoda i noćnog života.

Najveći zaliv na ostrvu je zaliv Laganas, po kome je ovo mesto i dobilo ime. Laganas je najveći i najživlji grad na jugozapadnom delu ostrva, cenar sviz dešavanja, i najpopularnija destinacija, kako stranih, tako i naših turista. Udaljen je 7 kilometara od aerodroma Dimos somos, i 8 km od glavnog grada ostrva. Deo Laganasa je i Nacionalni pomorski park, gde ugrožena vrsta kornjača (Caretta caretta) dolazi da polaže jaja u letnjim mesecima (jun, jul, avgust). Zaštitni znak Laganasa su provod, žurke i noćni život, ali o tome nešto kasnije. Ne treba propustiti priliku da posetite Vizantijski muzej, kada već boravite u ovom mestu. Veći deo Laganasa je okružen malsinjacima, zelenilom i orhidejama. Laganas je autobuskim linijama odlično povezan sa glavnim ostrvskim mestom Zanteom, i odlično je polazište za istraživanje ostrva.

Laganas plaža je preko 5 kilometara duga peščana plaža, mnogi kažu i najbolja na celom ostrvu. Nalazi se na svega 100 m udaljenosti od centra grada. Nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Veliki je broj barova, restorana i taverni se nalazi na plaži, gde se možete osvežiti i potražiti spas od Sunca. Vodeni sportovi na ovoj plaži su ograničeni, upravo zbog kornjača koje se gnezde u jednom njenom delu. Nedaleko od zaliva Laganas nalaze se i mala ostrva Marathonisi, St. Sostis i Pelouzo, do kojih se svakodnevno organizuju mini krstarenja. Pored Laganas plaže u blizine se nalaze i druge, ništa manje popularne i posećene plaže, kao što su Kalamaki, Agios Sostis, Kanonia... 

 

Laganas nightlife

Laganas je nadaleko poznat širom orbite po fantastičnom noćnom životu, i epi-centar je celog provoda, žurki i zabavljanja na ostrvu. Svoju najveću popularnost, pored peskovite plaže, Laganas duguje upravom svom aktivnom noćnom životu, koji je pravi magnet za sve ljude željne dobrog provoda. Laganas nije preporučljiv za one koji odmor zamišljaju u lenčarenju, šetanju i kartanju, već onima koji vole da su aktivni i tokom čitave noći. Kao najveće i najdinamičnije letovalište na ostrvu, logično je da je mnoštvo noćnih klubova i barova stacionirano upravo ovde, a sigurni smo da ćete biti "razmaženi" njihovom ponudom. Pored klubova i diskoteka, u Laganasu su i mnogobrojni restorani i taverne koji nude različite vrste kuhinja sa svih svetskih mediterana.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Zakintos 2024!